Äppelchips

Nu när vi har så underbara svenska äpplen så gäller det att ta till vara på dem så jag har gjort äppelmos, äppelpajer och sockerkaka med äpplen. Men framför att så har jag gjort äppelchips med olika smaker.

Några av mina vänner har frågat hur jag har gjort så här kommer mitt recept.

Detta behövs:
3-4 äpplen
Smaksättning till äpplena
(ex: socker och kanel)
(curry)
(vitlök)
(ingefära o socker)
(hitta de smaker som just du tycker om)

Sätt ungen på 120 grader
Skiva 3-4 äpplen tunt (gärna med en mandolin)
Lägg skivorna på bakplåtsbeklädda plåtar ganska tätt så du får plats med många.
Krydda med någon smaksättning som du gillar.
Jag tycker att de godaste äppelchipsen är de med kanel o socker
Ställ in plåtarna i ugnen (om du inte har varmluft byt plats på plåtarna imellanåt)
låt de stå i ca 45 minuter ( de ska se lite tråkigt torra ut och kan ändra lite färg till det mörkare) 
vänd på äppelbitarna och låt de stå i ca 15 minuter till.
Lägg upp dem på ett galler för att svalna (går jättefort)

Förvara (om ni inte äter upp dem på en gång) dessa i en tätslutande burk för annars drar de till sig fukt och blir lite sega igen.

Lycka till

Helene


RSS 2.0