Ringträning

Vi har sedan vi hämtade Valle bestämt oss för att han ska vara med på utställningar. Vi har inga höga krav på en massa fina cert men visst vore det kul. Han är en ganska försynt hund och lite avvaktande. Han har aldrig gillat höjder och är man en chihuahua så måste man stå på ett bord och visa upp sig lite och så att domaren kan kolla tänder osv. 
Vi har hittat en grupp på facebook som har ringträning med en som jag tycker verkar väldigt kunnig och ger oss lite tips. Under vår och sommar kör vi ute men nu inne och det har varit nu tre gånger denna vår. Vi ser redan en stor förbättrning på Valle och idag knatade han runt som om han inte hade gjort något annat. På bordet så stod han riktigt bra tills hon började att känna på honom. Han drar sig då lite åt sidan och nu har vi testat med att jag har stått framför honom istället men han drog sig mot kanten ändå.Snart kommer vi också se om vi kan få upp svansen utan att jag behöver hålla iden för när jag tar tag i svansen så sätter sig Valle ner så det vore så himla bra om vi kunde få in det utan att jag hjälper honom.
Jaja vi tränar vidare och snart så kanske han fixar det med. Men det är bara så himla kul att träffa andra hundägare och det är så superbra träning för hundarna att bara vara i samma lokal. Nu kommer vi nog inte att se honom mer denna kväll för han blir så trött av detta.
 
 
 
 
 
RSS 2.0